Darrigt MIF upp i serieledning

Matfors var stora favoriter i hemmamötet med Torpshammar i kvällens match i div 4 herrar.
Hemmalaget öppnade i ett rasande tempo och redan i den 2:a minuten kunde blixtsnabbe Mario Berlin rulla in 1-0.
Tretton minuter senare utnyttjade hemmalaget ett misslyckat uppspel från Torpshammars målvakt och Jimmy Holmgren kunde utöka ledningen till 2-0.

Vid denna tidpunkt trodde nog de flesta av kvällens besökare på Thulevallen att detta skulle bli en "walk in the park" för Matfors som spelade ut Torpshammar totalt.

Men när man väntade på ytterligare mål från hemmalaget så stack Torpshammar upp och Rikard Vikberg reducerade till 2-1 i den 32:a matchminuten,
ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken tog Matfors åter tag i spelet men man var fruktansvärt ineffektiv och missade målet vid frilägen, sköt i stolpen eller så räddade Torpshammars målvakt Mattias Wikholm.

I den 61:a matchminuten blev Mario Berlin neddragen i straffområdet och domaren Henoc Ekanga pekade på straffpunkten, men Jimmy Holmgren sköt i ribban och efter det tappade hemmalaget spelet helt och hållet. Sista halvtimmen tog gästerna över mer och mer medan ett frustrerat Matfors mest slog långbollar som allt som oftast fastnade på duktige Linus Backlund i bortalaget.

Resultatet 2-1 stod sig matchen ut och Matfors kunde med nöd och näppe räkna in 3 poäng på kontot samtidigt som Medskogsbron och Alnö spelade 2-2.

Detta innebär att Matfors nu är i ensam serieledning med fyra omgångar kvar av årets div 4.

Seriesegraren får spela kval mot segraren i div 4 Ångermaland.

Matfors - Torpshammar 2-1 ( 2-1 )
1-0 Mario Berlin
2-0 Jimmy Holmgren
2-1 Rikard Vikberg

Publik: 47
Domare: Henoc Ekanga - Mycket bra i en fysisk och gnällig match.

Tillbaka till föregående sida
Av: Peter Publicerat: 2019-08-13